Total Users Online: 140 üye, 0 guest | Tarih/Saat: 2024-04-16 04:57
 
Adsense Yetkili Siteler Hakkında Bilgi
2011-08-26 21:31 GMT  Çoklu Alıntı
Kaan

User is: Online status   Gender_M
Posts: 2772
Ülke: İstanbul - 34
Meslek: Serbest Meslek
Age: 41

Adsense Yetkili Siteler Hakkında Bilgi

Adsense kullanan çoğu arkadaşlarımızın bildiği birşey..Bir bakıma yararı olup da bir bakıma sıkıntı yaratacak bir durumun olduğu alan..

YETKİLİ SİTELER Bölümü..

Adsense Anasayfasından Adsense Kurulumu -> İzin Verilen Siteler bölümü..

Bu sayfada reklamların(ızın) hangi site/sitelere konulacağını belirtiyorsunuz.
Evet her ne kadar güzel görünse de dezavantajları da olduğunu görememek normal gibi geliyor..

Seçenek 1 :

Tüm Sitelere İzin Ver der iseniz ; size zıt giden garezi giden insanlar sizin "pub code" yani "yayıncı kodunu(zu)" kullanıp ILLEGAL sitelere entegre etmesi gibi bir dezavantajı var...Ve hesabınızın banlanmasına kadar gidebiliyor..

Seçenek 2 :

Şayet izin verilen sitelerde sadece belirttiğiniz alan adları var ise, size garezi olanlar bile kendi sitelerine koysalar ya da geçersiz tıkla(t)ma yap(tır)salar gene de bakiyenizi artırmayacak ve zararı da yararı da olmayacaktır.. Gerekirse illegal sitelere bile eklemesi size karşı hiçbir sıkıntısı olmayacaktır..

Peki ya izinli sitelerde sizin siteniz var ve de (!) sürekli biri(leri) geçersiz tıklama yapıyor ise (işte şimdi sizin için sıkıntı asıl burada başlıyor!) Google robotları bu geçersiz tıklamaları bir saldırı niteliği olarak algılayıp rapor ediyor ve adsense hesabınız geçici ya da sürekli olarak banlanıyor..
Ve biraz ilginç gelecek size ama yasaklı sitelere reklamınızın eklenmesinden daha da beteri olan bu durum gerçekten ciddi sorun taşıyor..
Çünkü, izin verilen sitelerde sizin sitenizin olması ve de geçersiz tıklamaların yer alması söz konusu alan adınızın bloke olmasına (banlanmasına) illegal sitelere eklenmesinden daha çok gidebiliyor. Çünkü; Söz konusu birinci durumda sizden gizli eklenen bu reklamlar Google tarafından gerçek bir saldırı niteliği olarak algılanıp ZARARLI SİTELER kapsamına alırken, sizin YETKİLİ SİTELER'de yer alan alan adınızın sürekli tıklanması /tıklatılması ise sizin bilerek kazanç elde edebilmeniz için tıklandığı GOOGLE tarafından düşünülüyor ve SAHTEKARLIK düşüncesi ile diğer seçeneğe göre çabuk banlanıyor. Bu durum gerçekten her ne kadar sakat bir durum olsa da GOOGLE'ın algoritmalarının farklı tıkları bile artarda bir saldırı düşünmesi gerçekten olayın mantıklı yönlerini açıkça da yüz üstüne çıkarıyor..

Umarım yararlı ADSENSE kazançları elde etmeniz dileklerimle..
Konuyla İlgili Diğer Başlıklar
Adsense Ban İçin İtiraz Formu
Google Adsense Hesabı Almanın En Hızlı ve Garantili Yolu
Yönlendirme hakkında
Google Adsense’ye Alternatif -Binlayer
Gelen Bir Mail Hakkında Bilgilendirme
Emlak, Oto Galeri, Rent A Car, Şiir, Edebiyat Script Siparişlerinizi Verebilirsiniz.
Detaylar İçin: kaan@ntka.org

Seditio 170 İndir
Capte Müzik İndir
Seditio Toolbar İndir

 

Powered by Seditio © 2009-2012 All Rights Reserved